Aladrović na pitanje ukidaju li se potpore: Davat ćemo ih za najugroženije segmente

Josip Aladrović/Zeljko Hladika/PIXSELL

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović gostovao je u Dnevniku Nove TV, gdje je komentirao rast gospodarstva.

“Danas smo predstavili kretanje BDP-a za drugi kvartal ove godine. Brojke su izvrsne. Peta smo zemlja po kretanju BDP-a u EU. Struktura je blizu idealna, raste izvoz u odnosu na uvoz, raste izvoz usluga. Možemo biti zadovoljni, reforme smo provodili do sada, a provodit ćemo ih i dalje”, kaže.

Razočaran sam što neki pokušavaju pokazati da se naše gospodarstvo ne oporavlja a imali smo peti najveći rast unutar EU”, dodao je ministar.

Na pitanje hoće li Vlada i dalje provoditi obećane mjere, Aladrović je rekao kako oni iza njih i dalje stoje. “Moramo uzeti cijeli aspekt u kojem se nalazimo. Nalazimo se i dalje u covid krizi, pa su procesi unutar Vlade i društva usporeni. Međutim, stojimo kod obećanja koje smo dali”, kaže.



Inflacija povećava broj siromašnih?

Na pitanje hoće li inflacija povećati broj siromašnih, Aladrović je rekao kako je to teško za procijeniti. “Teško je za procijeniti jer ne možemo procijeniti kolika će biti inflacija”, kaže ministar.

“Porasla je i prosječna plaća, sada je viša od 7000 kuna, a obećali smo 7600. Mirovine su imale najveći rast u proteklih nekoliko godina. Porast je 68 kuna mjesečno, što je ukupno milijarda kuna godišnje troška. Mirovinski sustav je kompleksan sustav. Najniže mirovine smo povećali”, ističe Aladrović, a prenosi Telegram.

Ugostitelji zadovoljni zbog otvaranja unutarnjih prostora kafića, ali ostaju bez državnih potpora!?

 

Komentari