ALARMANTNO UPOZORENJE SRBIJANSKOG PREDSJEDNIKA: Prijeti nam treći svjetski rat gori od prošlog

Ivana Batev/CROPIX

Nakon summita Europske unije, srpski predsjednik Aleksandar Vučić, govorio je na konferenciji za medije u tajništvu predsjednika na Andrićevom vencu u Beogradu o svome posjetu Bruxellesu.

Komentirajući kandidature Ukrajine i Moldavije, ustvrdio je kako Balkan tamo nije bio važan a upozorio i na moguću eskalaciju sukoba.

“Vjerujte mi, ne dođe li do primirja poslije Donbasa, imat ćemo gori svjetski rat nego što je bio drugi. Mali čovjek sa Balkana to govori. Nadam se da će početi sa mirovnim pregovorima, inače odosmo svi”, poručio je Vučić u mračnom tonu dodajući i kako je u europskim medijima izbrojao 2629 članaka u europskim medijima u kojima se navodilo da Srbija ugrožava mir na Zapadnom Balkanu.

Žele pet Cipara
Komentirajući situaciju s Kosovom, Vučić je zaključio i kako Europa želi pet problema kao što je Cipar iako su govorili da ne žele da se takvo nešto ikad ponovi.



“I moram reći da su u ovoj kritici i svemu birali riječi i način na koji su to radili. Jer ja znam koliki je bijes prema nama mnogih od njih. Mnoge zemlje EU su u direktnom ratu protiv Rusije. Šalju haubice, avione, S-300 Ukrajini, i što mislite kako će se odnositi prema nama? Oni nisu u našim cipelama kao što mi nismo u njihovim, i zato je naša pozicija izuzetno teška. Hoće li biti lakša? Pa neće”, rekao je Vučić pesimistično.

Ipak, zaključio je kako je bilo bitno da se njihov glas u Bruxellesu čuje.

 

Komentari