Anja Šimpraga otkrila: Evo zašto ne idemo u Vukovar, nećemo bacati vijence u Dunav

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Predstavnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i drugih srpskih organizacija javnosti predstavili su izjavu povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Naime, jučer je došlo do preokreta jer su brojni mediji objavili da SDSS ipak ne ide u Škabrnju te da ni 17. studenog neće baciti vijenac u Dunav u Vukovaru.

Prethodnih dana tvrdili su da će sigurno posjetiti Vukovar.

Anja Šimpraga se obratila javnosti.



“Danas nećemo govoriti o onima koji su o nama govorili proteklih dana, koliko god izricali naša imena i stranke, mi se u tome ne prepoznajemo. Nismo ti. Umjesto toga, govorit ćemo zašto danas i sutra nismo gdje smo trebali biti, na komemoraciji za sve žrtve Vukovara i Škabrnje. Htjeli smo biti na Dunavu za sve žrtve hrvatske i srpske nacionalnosti, na Ovčari gdje su pobijeni iz vukovarske bolnice. Trebali smo i sutra biti u Koloni sjećanja u Vukovaru i Škabrnji, danas vidimo da ne možemo i ne trebamo. Ne zato što su nam osjećaji drugačiji li smo se uplašili prijetnji, prijetnje i uvrede slušamo i inače. Pozivamo Srbe i Srpkinje da u svojim srcima zapale svijeće u spomen na sugrađane, Hrvate i Hrvatice, koji su ubijeni i nestali u ovim krajevima”, rekla je.

 

Komentari