Ante Gotovina prisjetio se operacije Maslenica: Domovinski rat temelj je hrvatske državnosti

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Na Svečanoj akademiji povodom 30. obljetnice VRO Maslenica u Zadru general Ante Gotovina rekao je da zajedništvo bilo snaga svih naših pobjeda i pozvao na razvoj domovine i dobrih odnosa svim narodima.

Prisjetio se početaka operacije.

“Preuzeti odgovornost bio je naš izbor, a naša misija spojiti sjever i jug Hrvatske”, rekao je među ostalim.

Naglasio je da je iskustvo stečeno u operaciji Maslenica bilo presudno za sljedeće operacije.



Rekao je i da se poslije rata nastojalo izjednačiti krivnju i osuditi operaciju Oluja pod sintagmom udruženog zločinačkog pothvata, ali da je istina pobijedila – Domovinski rat temelj je hrvatske državnosti.

Pobjednom u Domovinskom ratu je pretpostavka na kojom smo izgradili demokratsku državu za sve njene državljane. Danas je hrvatski vojnik uvaženi član NATO saveza, Hrvatska na zemljovidu Europe zauzima mjesto koje joj povijesno oduvijek pripada, u duhu našeg civilizacijskog okružja.

– Zajedništvo je bilo snaga naših pobjeda. Nastavimo s optimizmom graditi i razvijati naše društvo i našu domovinu. Težiti dobrim odnosim sa svim ljudima i narodima na temeljima istine i međusobnog uvažavanja. Sjetimo se riječi predsjednika Franje Tuđmana: “Pobjednik koji ne zna praštati sije klice novih razdora i budućih zala, a hrvatski narod to ne želi.” – rekao je general Gotovina i zaključio riječima:

– Ne zaboraviti, ali oprostiti. To je temelj naše vjere. Želim vam uspjeha u budućim izazovima – zaključio je Gotovina.

 

Komentari