Ante Sanader sprda SDP jer im je Možemo! uvalio košaricu: Pitanje je što je ostalo od velike Račanove stranke

Nera Simic/Cropix

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader ocijenio je u utorak u Murskom Središću da je “stranka Možemo ponizila SDP” odlukom da ide samostalno na izbore, a da iz SDP-a na to “kukavički šute”.

“Možemo je tim činom ponizio i SDP i njegove glasače, a nažalost, SDP šuti kukavički, što je čudno. Pitanje je što je ostalo od velike Račanove stranke”, izjavio je Sanader Hini u Murskom Središću gdje je stigao na svečanu sjednicu u povodu Dana grada.

Izrazio je čuđenje što SDP sada šuti i ocijenio da je SDP-u bilo jako stalo do te koalicije do koje, zbog jučerašnje odluke stranke Možemo, sada neće doći.

“Znamo koliko je SDP uložio u tu koaliciju. Ako se prisjetite da je SDP raspustio cijeli zagrebački ogranak, predsjednika zagrebačkog SDP-a, i sve je to bio ulog u koaliciju koju su htjeli napraviti sa strankom Možemo”, rekao je Sanader. Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je “bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić”.



“Ogroman ulog je uložen u tu koaliciju. No, ako se nije mogla napraviti koalicija na toj razini, kako bi onda vodili državu. To je pokazatelj nesposobnosti i Možemo i SDP-a”, zaključio je Sanader.

Sanader je u Murskom Središću bio i na obilježavanju događaja otprije 32 godine kad su mještani bez naoružanja spriječili tenkove JNA da preko mosta pređu u Sloveniju odnosno Lendavu.

“Taj čin je pokazao kolika je bila odlučnost i spremnost hrvatskog naroda za svoju državu”, rekao je Sanader, a sudionicima tog događaja poručio da je posebno lijepo što su stali u obranu susjedne države i slovenskog naroda te naglasio da taj čin sigurno učvršćuje i zajedništvo i prijateljstvo dvaju naroda.

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak prisjetio se kako su mještani svojim tijelima spriječili prolazak tenkova. “Ljudi su bili toliko ljuti i bijesni sa svime time što se činilo i Hrvatskoj i Sloveniji da jednostavno nije bilo šanse da ih puste. Čak je bilo onih koji su legli na asfalt, svoje automobile prepriječili i na tome im se moramo zahvaliti i nakloniti”, rekao je.

Župan Međimurske županije Matija Posavec zapitao se što bi se dogodilo da su tenkovi uspjeli ući u Sloveniju gdje je postojala realna opasnost da se miniraju naftna polja te naglasio da svi sudionici tog događaja mogu biti ponosni poručivši da se s pogledom prema budućnosti, nikada ne smiju zaboraviti slavni događaji iz naše prošlosti.

Komentari