Apple odustao od projekta električnog automobila, suočili se s oštrom konkurencijom

Pixabay

Apple je odustao od razvoja proizvodnje električnih automobila, izvijestili su američki mediji.

Apple je u skrovitom programu razvoja automobila zaposlio 2000 ljudi, izvijestio je Bloomberg, ali se suočio sa sve oštrijom konkurencijom proizvođača električnih vozila.

Cilj “Projekta Titan”, koji je započeo oko 2014. godine, bio je razviti autonomni automobil, pišu mediji.

Odluka o zatvaranju projekta interno je objavljena u utorak, izvijestili su Bloomberg i The New York Times pozivajući se na neimenovane izvore.



Apple je u projekt navodno uložio milijarde dolara.

Tehnološki div nije odgovorio na upite AFP-a za komentarom.

Foto: Unsplash

Nisu javno obznanili svoje planove za električna vozila

Apple nikada nije javno obznanio svoje planove za električna vozila, unatoč stalnom curenju informacija iz medija tijekom godina.

Godine 2022. je specijalizirana stranica The Information objavila izvješće s detaljima problema s kojima se projekt suočava, uključujući odlazak više rukovoditelja zbog nedostatka podrške vodstva.

Prodaja nekoliko američkih proizvođača električnih automobila trpi zadnjih mjeseci jer se potražnja smanjila.

Proizvođači autonomnih automobila Cruise i Waymo, koji su u vlasništvu Googleove matične tvrtke Alphabet, također se bore da prošire svoje proizvode izvan San Francisca. Tesla Elona Muska, jedan od lidera u industriji električnih vozila, također je upozorila na sporiji rast u 2024. godini.

U objavi na X-u, Musk je emotikonima koji pokazuju pozdrav i cigaretom odgovorio na vijest da Apple zatvara svoj projekt električnih automobila.

Apple će mnoge zaposlenike iz odjela za električne automobile premjestiti na projekte generativne umjetne inteligencije (AI), izvijestio je Bloomberg.

Sony otpušta veliki broj djelatnika PlayStationa i zatvara londonski studio: ‘Teške odluke su neizbježne’

Komentari