‘BAČIĆ JE STARI LISAC’ Politički analitičar o rekonstrukciji Vlade: On je gromobran, ali u jednom je loš

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ivica Relković, politički analitičar, savjetnik koji je stvorio Most i doveo Ivicu Puljka na vlast u Splitu osvrnuo se na posljednju rekonstrukciju vlade i odlaske sada već bivših ministara Nataše Tramišak i Ivana Paladine koje će zamjeniti Branko Bačić i Šime Erlić.

“Paladina nije trajao, posao obnove ne može se napraviti preko noći, ali mi smo svjedoci da se on ne radi, trebao se vidjeti rezultat, ali njega nema. Hrvatsku javnost treba brinuti da rezultata nema na Baniji, Banovini kako god, ali mi smo od Zagreba odustali”, tvrdi Relković.

Govoreći o Branku Bačiću kao ministru ističe kako njegova poruka nije da on promijeni tempo obnove.

“Njegov dolazak je poruka s kojom politička Hrvatska razmišlja hoćemo li imati brze izbore. Idem racionalizirati: on je politička osoba, stari lisac i premijer Andrej Plenković može u izbore. Kao komunikator je Bačić u jednom izvrstan, a u jednom loš, ne može kao Vili Beroš, spor je, prekida rečenice, ne znate gdje mu je zarez, a gdje točka, ali on je gromobran, s novinarima komunicira tako da odustanete od pitanja. Takva osoba ne može za dva, tri mjeseca pokazati efekte jer ih neće biti”, tvrdi.



Za bijes ministrice Tramišak zbog odlaska kaže kako uvijek postoji mogućnost da je samo osoba povrijeđena, ali i kao da postoje struje, razvija li se tu nekakvo natjecanje struja. “Moglo bi biti zašto tako govori, ali to može ili biti do osobe, imali ste ministara koji nisu dopustili da se s njima radi što god. Moguće je osobno, ali piše se i u strujama u HDZ-u”, naveo je.

Naposljetku, iduća godina je velika izborna godina, a postoji li šansa da gledamo bratoubilački rat u HDZ-u, analitičar navodi:

“U HDZ-u se nešto takvo zatvara prije izbora, jesu li svi igrači zadovoljni, o tom potom, ali neuspjeh nije onog koji vodi, neuspjeh dok traje vlast, dok možeš biti postavljen na mjesto koja te vodi do državnog tajnik. Ipak, kad je predizborni dio, to se zatvara”, rekao je za RTL.

 

Komentari