Bačić: Konzultacije oko imenovanja i predlaganja kandidata za predsjednika Uprave HEP-a su u tijeku

Goran Mehkek / CROPIX

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić rekao je danas nakon redovnog sastanka parlamentarne većine da će se kandidiranje i imenovanje predsjednika Uprave HEP-a obaviti u idućim danima, te da će se o statusu Frane Barbarića u toj tvrtki odlučiti na sjednici Nadzornog odbora.

Vlada je jučer na telefonskoj sjednici predložila Nadzornom odboru HEP-a da opozove dužnosti, odnosno prihvati ostavku predsjednika Uprave HEP-a Barbarića nakon slučaja bespravne gradnje.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Bačić je rekao da vladajućoj većini nije predstavljen novi šef Uprave.

– Konzultacije oko imenovanja i predlaganja kandidata za predsjednika Uprave HEP-a su u tijeku. Ubrzo će se sastati i Nadzorni odbor. Jasno da ćemo na razini Vlade o tome još raspraviti i donijeti odluku, rekao je Bačić.



– Vrlo brzo će se pristupiti postupku imenovanja predsjednika Uprave, dodao je.

Rekao je i da nisu razgovarali o konkretnom imenu.

Novinari su ga pitali i treba li Barbarić otići sa svim beneficijama koje mu pripadaju, ili bi zbog svih okolnosti uslijed kojih odlazi trebalo o tome razmisliti.

– O njegovom budućem statusu u smislu rada u Hrvatskoj elektroprivredi odlučit će se na sjednici Nadzornog odbora, rekao je Bačić.

– To će se sigurno prepustiti Nadzornom odboru, dodao je.

– Traju konzultacije oko predlaganja novog predsjednika Uprave i u tom postupku će se raspravljati i o statusu dojučerašnjeg praktično predsjednika Uprave, pa i kad je u pitanju njegov daljnji položaj u HEP-u, rekao je također Bačić.

Komentari