Bačić na Banovini: Krećemo sada s novim valom gradnje novih zamjenskih

Goran Mehkek / CROPIX

Ministar zadužen za obnovu Branko Bačić ponovno je u posjetu potresom pogođenom području. U Sisku, Glini i Petrinji otvorio je gradilišta na kojima će niknuti nove zamjenske kuće. Izgradnja novih domova jedan je od glavnih problema obnove jer su od razornih potresa prošle već 2 i pol godine, a i novi ministar nedavno je priznao da Vlada nije položila ispit u tom području, piše HRT.

Ministar Bačić obilazi i službeno otvara gradilišta na Banovini odnosno u Glini, Petrinji i Sisku. Istaknuo je kako se ulazi u zamah s obnovom te kako će ona biti brža i kontinuirana. Najavio je da će se u iduću dva tjedna otvoriti oko još 10-tak gradilišta, a najavio je bržu i kontinuiranu obnovu i na području Zagreba.

Rekao je da građani ne trebaju brinuti i da će do kraja zime biti u svojim novim domovima i ponovio da se do kraja lipnja trebaju potrošiti sva sredstva iz Fonda solidarnosti.

– Krećemo sada s novim valom gradnje novih zamjenskih kuća sukladno novom Zakonu o obnovi. U ovom trenutku se gradi 135 kuća na području Banovine, većina tih kuća se gradi u suhoj, drvenoj gradnji što ne ide dobrom dinamikom i iz tog razloga sutra je planirano pozvati sve izvođače u Ministarstvo da s njima dogovorimo novi dinamični plan, objasnio je Branko Bačić, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.



Komentari