Bačić: Na zagrebačkim potresom pogođenim područjima izvode radovi u vrijednosti od 2,3 milijarde eura

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Uoči godišnjice od potresa u Petrinji, Sisku i Zagrebu, predstavnici gradova i ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, izvijestili su o trenutačnom stanju s obnovom potresom pogođenih područja.

Ministar graditeljstva Branko Bačić je iznio podatke o trenutačnom stanju obnove na zagrebačkim potresom pogođenim područjima.

– Za nekonstrukcijsku obnovu zaprimili smo 4521 zahtjev, a riješeno je i završeno 2104 zgrade i kuće za što je isplaćeno 19,2 milijuna eura. Što se tiče konstrukcijske obnove koja je puno zahtjevnija tamo smo imali 1951 zahtjev, 23 kuće i zgrade su završene, rekao je ministar Bačić.

Kaže kako se u ovom trenutku na području zagrebačkog potresa izvode radovi u vrijednosti od 2,3 milijarde eura.



– U ovom trenutku vrijednost svih radova na području zagrebačkog potresa koji se financiraju ili iz Fonda solidarnosti ili iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti ili iz državnog proračuna i drugih izvora je 2,3 milijarde eura, ističe Bačić.

Nakon konferencije za novinare u Ministarstvu, ministar Bačić razgledat će radove na cjelovitoj obnovi Gimnazije Tituša Brezovačkog, konstrukcijsku obnovu u Đorđićevoj ulici te radove na zgradi Hrvatskoga glazbenog zavoda i Agronomskog fakulteta.

Uz ministra Bačića bit će ministri obrazovanja i kulture, Radovan Fuchs i Nina Obuljen Koržinek, gradonačelnik Tomislav Tomašević te dekan Agronomskog fakulteta Ivica Kisić.

Komentari