Bačić poslije sastanka s koalicijskim partnerima: Nismo pričali o smjeni Barbarića. Osuđujem bilo kakvu bespravnu gradnju

Goran Mehkek / CROPIX

Prošlo je tri mjeseca od izbijanja afere Plin za cent, a u međuvremenu se otkrila ilegalna gradnja vile na Hvaru šefa Uprave HEP-a Frane Barbarića.

Zbog toga raste pritisak na premijera Andreja Plenkovića da ga smijeni. Ranije je Barbarićevu smjenu tražila samo oporba, a danas i neki koalicijski partneri.

Sastanak vladajućih s koalicijskim partnerima održao se danas. Branko Bačić upravo daje izjavu nakon sastanka.

O ubojstvu osječke studentice
Bačić je prvo govorio o slučaju ubojstva osječke studentice i rada policije. Kaže da je ministar Davor Božinović obrazložio stav i postupanje osječke policije u slučaju ubojstva mlade djevojke u Osijeku.



“Ministar pravosuđa nas je upoznao s izmjenama kaznenog zakonodavstva u dijelu gdje želimo jače sankcionirati djela koja predstavljaju nasilje nad ženama, kao i odavanje podataka tijekom izvida koji su nejavni, što smo ocijenili da je ta izmjena prihvatljiva”, dodao je Bačić.

“Koalicija je potpuno podržala zakonske prijedloge koje smo iznijeli”, dodao je Bačić.

 

“Nismo pričali o smjeni Barbarića”
Bačić tvrdi da nije bilo riječi o položaju Barbarića. “Naši partneri su tvrdili da je izbor momčadi, kad govorimo o upravama javnih poduzeća, u nadležnosti vlade, predsjednika vlade i taj dio partneri prepuštaju predsjedniku vlade. Vrednujemo, ocjenjujemo i važemo sve ono što se dogodilo s HEP-om, i kad je u pitanju izgradnja na Hvaru i prodaja plina ispod tržišne vrijednosti. Predsjednik vlade će izvijestiti javnost kad to vaganje završi.”

“Danas o tome na vladajućoj većini nije bilo riječ”, istaknuo je Bačić, prenosi N1.

“To što naši partneri imaju stavove, to je dobro i takva stajališta smo spremni prihvatiti i raspraviti”, dodao je i naglasio da o tome danas uopće nisu otvorili raspravu.

“Nema teme o kojoj se ne raspravlja, ali odgovornost za kadrovska pitanja je na vladi”, kazao je Bačić.

“Osuđujem bilo kakvu bespravnu gradnju, a pogotovo kad to radi netko od dužnosnika, mi moramo biti primjer. Prema tome, moj stav je jasan. Kad provedemo cjelokupni proces, bit će izviješteni o onom što smo odlučili”, rekao je Bačić o sudbini Barbarića.

Komentari