‘BAJA, ŠTA ČEKAŠ’ Stipo Mlinarić opleo po predsjedniku: Milanović je kukavica

Foto: Damjan Tadic/Cropix

“Da je predsjednik državnik, jučer bi bila sazvana sjednica. Da ima stav i čvrstinu, sazvao bi je i ona bi bila jučer. Ako će trebati, potpisat ćemo i mi, kako smo već rekli opozicijskim klubovima”, rekao je saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić o incijativi oporbe da uputi zahjev predsjedniku Zoranu Milanoviću za sazivanje izvanredne sjednice Sabora.

“Mi jesmo za rasvjetljavanje situacije u HEP-u i kraj štrajka u pravosuđu. Ali, istovremeno se u Slavoniji događa svinjska kuga, prisutna je u tri županije. Bit ćemo gladni ove jeseni. Urod pšenice i ječma nisu kakvi su bili, a sad nam se i ovo događa”, poručio je i odao kako će Domovinci zatražiti izvanredno zasjedanje županijskih skupština.

“Plinska afera puno košta, toliko da bi riješila problem plaća u sudstvu godinu dana. Ali, ovo u Slavoniji donijet će pustoš, košta još više. Ubijaju se i svinje koje nisu bolesne. Zašto se to radi, ne znamo. Neka kažu tko je odgovoran, tko će obeštetiti ljude kojima se to radi.”

Predsjednik je kukavica
Pojasnio je potom zašto nisu podržali kolege iz oporbe.



“Nismo potpisali jer je predsjednik kukavica. Da je državnik, sazvao bi sjednicu Sabora, ne bi čekao formalnosti. Njemu to zakonski ne treba. Da je htio, jučer bi sazvao sjednicu. Kupuje vrijeme i odvlači od afera. Kao i Plenković, koji je nestao na tjedan dana. Neka se dva ega sjednu i neka rade. Ako se predsjednik prikazuje kako se prikazuje onda mu poručujemo u slavonskom stilu “Ako si baja, što čekaš?!” Mogao je sve napraviti u petak, ali nije. Ovi potpisi su zapravo ništa”, zaključio je Mlinarić.

Komentari