Bandić iznenada sazvao novu sjednicu Gradske skupštine

Iako je 29. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba trebala biti posljednja ove godine, gradonačelnik Milan Bandić za ponedjeljak 16.prosinca sazvao je novu, 30. sjednicu, na kojoj će se raspravljati o tri točke dnevnog reda.

Kako doznaje zabreb.info, na sjednici se trebalo raspravljati samo o jednoj točki, odnosno o usklađivanju statuta zdravstvenih ustanova sa zakonom.

Poziv na novu sjednicu iznenadio je zastupnike u gradskoj skupštini. Zagreb.info doznaje da je gradonačelnik Milan Bandić danas bio izuzetno nervozan, a hodnicima je, navodno, odzvanjalo njegovo urlanje.

Upravno vijeće koje je prije nekoliko danas smijenilo dr. Boru Nogala, ravnatelja bolnice Srebrnjak,zbog “nezakonitog zapošljavanja” i samo je – nezakonito. Vijeće nije formirano po novom zakonu o zdravstvenoj zaštiti pa je njegov rad, tvrde pravnici, nezakonit, a o čemu je u utorak pisao Jutarnji list.

Zbog toga je navodno sazvana sjednica, na kojoj se se moraju uskladiti statuti gore navedenih ustanova, kako bi se, tvrde naši sugovornici, Bandić konačno mogao riješiti doktora Nogala.



Iz drugih pak se izvora doznaje kako se ova sjednica mora održati zbog još jedne važne stvari. Naime, jedan od Bandićevih žetončića, koji je iz SDP-a preletio u Bandićevu stranku, Siniša Varga, trebao bi postati šef nove gradske institucije, tzv. Zdravstvenog holdinga, pa je i zbog toga od izuzetne važnosti da se statuti ‘popeglaju’ čim prije, piše zagreb.info.

Komentari