Bandićev suradnik tužio Tomaševića i pobijedio na sudu: ‘Napravio sam to iz principa’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Velika pobjeda Ivice Lovrića. Nakon što je Martina Jurišić, pročelnica Ureda gradonačelnika, Lovrića na kraju godine ocijenila četvorkom, gradonačelnik Tomašević je potvrdio njenu ocijenu. On je smatrao da zaslužuje peticu pa je tužio Grad.

Lovrić je tužbu dobio, Grad mu je dužan 2500 eura te nema pravo na žalbu. Upravni sud u Zagrebu je dao svoj pravorijek, a mi smo kontaktirali bivšeg pročelnika, danas nezavisnog zastupnika u Gradskoj skupštini, za komentar na ovu presudu.

“Dolaskom Tomaševića na vlast, oni su na stotine ljudi, degradirali, smanjili im plaće. Imate zaposlenika koji sada imaju do tisuću eura manja primanja nego ranije. Prvo vas protuzakonito lošije ocijene, onda promijene sistematizaciju i spuste vas za nekoliko pozicija niže.

I to rade bez obzira na vašu stručnost. Potom na ta upražnjena mjesta dovode svoje. Oni ne znaju ništa, ali su Možemovci”, zaključio je Lovrić i tako otvorio opet pitanje zapošljavanja i napredovanja unutar zagrebačke gradske administracije.



TOMISLAV KRISTO / CROPIX

Rade na novim zapošljavanjima

Lovrić je imao potrebu naglasiti kako se mimo ove, kako kaže, “torture”, uopće ne radi na smanjenju broja zaposlenih. “Zapošljava se nevjerojatno puno. Primjerice u odjelu obrazovanja je u moje vrijeme radilo oko stotinu ljudi, oni sad zapošljavaju još 40”.

“Meni ta ocjena praktički ne znači ništa, napravio sam ovo iz principa, da pokažem na koji način posluje Tomaševićeva adminstricija. Donirat ću novce u dobrotvorne svrhe”, zaključio je bivši pročelnik za Direktno.Neovisni gradski zastupnik je nastavio govoriti upravo o ocjenama, koje su mu na kraju donijele i presudu na upravnom sudu. “Svi radnici i namještenici se na kraju godine ocjenjuju. Za to postoji zakon, i pripadajući pravilnici.

Tomašević se toga ne drži. Neformalno je dao upute da zaposlenici koji imaju SSS ne mogu dobiti ocjenu pet. Ne bih imenovao, ali tamo je radio savjetnik za osobe s invaliditetom. I njega je degradirao, spustio mu plaću i preselio ga na drugo radno mjesto. To je nezamisliva tortura”.

Zaključio je kako je on sam podnio tužbu jer se ne boji, dok drugi iz straha za svoje rano mjesto – šute. “Rijetki su oni koji imaju petlju i uđu u sudske sporove, drugi iz straha za svoje radno mjesto ostaju tihi”, dodao je.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Rade na novim zapošljavanjima

Lovrić je imao potrebu naglasiti kako se mimo ove, kako kaže, “torture”, uopće ne radi na smanjenju broja zaposlenih. “Zapošljava se nevjerojatno puno. Primjerice u odjelu obrazovanja je u moje vrijeme radilo oko stotinu ljudi, oni sad zapošljavaju još 40”.

“Meni ta ocjena praktički ne znači ništa, napravio sam ovo iz principa, da pokažem na koji način posluje Tomaševićeva adminstricija. Donirat ću novce u dobrotvorne svrhe”, zaključio je bivši pročelnik za Direktno.

Tomašević ne prestaje kriviti druge za Jakuševac: ‘Nijedna politička opcija nije imala hrabrosti za ovo…’

 

Komentari