Banožić čestitao Leni i Anđelu na zlatnim medaljama: U redovima Hrvatske vojske uistinu imamo ono najbolje od hrvatskog sporta

Foto: MORH/ Twitter

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je tekvondašici Leni Stojković i karatistu Anđelu Kvesiću na osvojenim zlatnim medaljama na Europskim igrama u Poljskoj.

Ugovorni pričuvnici i vrhunski sportaši u Hrvatskoj vojsci tekvondašica Lena Stojković osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 46 kilograma, a karatist Anđelo Kvesić je osvojio zlatnu medalju u kategoriji iznad 84 kg.

Čestitku na njihovim sjajnim sportskim rezultatima uputio im je ministar obrane Mario Banožić.

“Draga Lena i dragi Anđelo, još jedna briljantna pobjeda koju ste ostvarili dokazala je kako u redovima Hrvatske vojske uistinu imamo ono najbolje od hrvatskog sporta. Vaša mladost, profesionalizam, upornost, sportska disciplina i želja za izvrsnošću velika je motivacija svima nama koji pratimo vaše uspjehe i vjerujemo kako se pred vama nalazi blistava sportska karijera. Siguran sam, vaša imena ostat će trajno zapisana u hrvatsku sportsku povijest. Hvala vam što ste Hrvatsku vojsku i cijelu Hrvatsku ponovo učinili neizmjerno ponosnima, čestitam vam od srca na vašim uspjesima i radujemo se svima onima koji tek slijede”, poručio je ministar obrane.



Mlada Splićanka je osvojila zlato na EI nakon što je u finalu kategorije do 46 kg slavila protiv Talijanke Sofije Zampetti s 2-0 (17-4, 14-10). Novi je to veliki uspjeh 21-godišnje članice splitskog Marjana koja je dvostruka svjetska (2023, 2022) i dvostruka europska prvakinja (2022, 2021).

Sjajan dan hrvatskog sporta u Poljskoj upotpunio je karataš Anđelo Kvesić osvojivši zlatnu medalju u kategoriji iznad 84 kg. Europski prvak je u finalu pobijedio Turčina Fatiha Sena s 5-0. Bila je to njegova druga pobjeda protiv turskog borca nakon što ga je dobio u skupini s 5-3.

Komentari