Banožić: Hrvatski branitelji doveli su nas do suštine europskih integracija. Hrvatska je prepoznala vrijednosti pripadanja EU

Foto: MORH/ Twitter

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku u povodu desete obljetnice članstva Hrvatske u Europskoj uniji, navevši da su nas hrvatski branitelji doveli do suštine europskih integracija, priopćeno je iz Ministarstva obrane. Kroz modernizaciju sposobnosti Hrvatske vojske izravno doprinosimo očuvanju mira, stabilnosti i prosperiteta Europske unije, poručio je Banožić.

“Deseta godišnjica članstva u Europskoj uniji ponosna je obljetnica koja nas podsjeća kako smo, unatoč izazovnom putu, Hrvatsku uspjeli dovesti do same suštine europskih integracija. Osim što sudjelujemo u svim važnim procesima koji se tiču budućnosti EU, što kroz sudjelovanje u Vijeću te svoje predstavnike u Europskoj komisiji, postajemo prepoznatljivi kao oni koji donose neke nove poglede i ideje, oni koji čine razliku i doprinose izgradnji snažnije i sigurnije Europe”, naglasio je.

“Hrvatska je davno prepoznala vrijednosti pripadanja EU”
Današnji dan, naveo je Banožić, zato nas podsjeća na nepogrešivost vizije i ideje hrvatskog političkog vodstva na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom da Hrvatska sjedne za stol europske obitelji, ali i na sve hrvatske branitelje koji su u gotovo nemogućim okolnostima za vrijeme Domovinskog rata stvarali hrvatsku državu i borili se za slobodu naroda.

“Hrvatska je davno prepoznala vrijednosti pripadanja Europskoj uniji i upravo zato, na temelju vlastitog iskustva, danas smo najveći zagovaratelj europskih integracija za zemlje Zapadnog Balkana. Razlog tome je zato što želimo i trebamo sigurno i stabilno susjedstvo za sve naše građane”, istaknuo je Banožić.



“Kroz modernizaciju sposobnosti Hrvatske vojske koju intenzivno provodimo, izravno pridonosimo očuvanju mira, stabilnosti i prosperiteta EU, ali i područja naše regije i zato ostajemo trajno predani ovim ciljevima”, naveo je u priopćenju ministar obrane kojim čestita desetu godinu hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

Komentari