BANOŽIĆ PORUČIO: Neću se iseliti iz stana! Kaznu ću platiti

Srdjan Vrancic / CROPIX

Ministar Mario Banožić poručio je danas da neće iseliti iz stana koji mu je dodijeljen usprkos kazni Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, prenosi N1.

“Naravno da neću. Povjerenstvo je kazalo upravo ono što sam ja kazao u obrani”, kazao je pa potom još jednom potvrdio da će platiti kaznu od 7000 kuna koja je donesena odlukom Povjerenstva.

“Uredba iz 2013. godine jasno je rekla da mi pripadna trosoban stan ili više od 60 kvadrata. Stan ja nisam birao nego ga je birala Uprava Državnih nekretnina koja ga je predložila. Odluku sam potpisao samo iz jednog razloga. Zato što u Zakonu o državnoj imovini piše da je ministar državne imovine taj koji donosi odluke, nikakvo treće tijelo. To sam obrazložio Povjerenstvu. To sam obrazložio i Povjerenstvu. Oni su rekli da sam trebao omogućiti nekom drugome da potpiše umjesto mene. Upravo takva odluka i postoji. Državni tajnik Katičić u slučaju moje odsutnosti ili spriječenosti može potpisati. Ali nisam bio u odsutnosti”, obrazložio je pa dodao:

“Kao što sam naglasio, poštujem odluku Povjerenstva, kaznu ću platiti. Svi dokazi su prihvaćeni. Stan mi je pripadao kao dužnosniku, stan je trosoban, nisam radio izbor stana, nisam tražio nikakva ulaganja u njega, ušao sam u zadnjoj godini mandata.”



 

Komentari