BANOŽIĆ: Vi ste svojim profesionalnim i ljudskim angažmanom presudna snaga koja pomaže u gašenju i onih najvećih i najzahtjevnijih požara

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Plakete i zahvalnice Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) za gašenje požara tijekom 2021. primilo je 38 pripadnica i pripadnika 855. protupožarne eskadrile HRZ-a na svečanosti održanoj u vojarni Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku.

Za potporu vatrogastvu plaketu i zahvalnicu HVZ-a dobio je i ministar obrane Mario Banožić, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je da zajednički rad i suradnja zračnih i zemaljskih snaga zaslužuje svaku pohvalu.

– Suradnja posebno na području priobalja, sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima i Hrvatskom vojskom zaista je na visokoj razini. Komuniciramo na dnevnoj bazi, razmjenjujemo iskustva i rješavamo sve zadaće i izazove koji su pred nama, istaknuo je Tucaković. Poručio je kako vjeruje da će i nadolazeća protupožarna sezona biti uspješno provedena u zajedničkoj kvalitetnoj suradnji.

Zapovjednik 855. protupožarne eskadrile pukovnik Darko Kučej zahvalio je Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici na dodijeljenim priznanjima, dodavši da će pripadnici Hrvatske vojske i dalje obavljati sve svoje zadaće i angažmane na najvišoj mogućoj razini.



– Gledam ovo kao nagradu za naše rezultate, za sav naš trud i zalaganje kako za prošlu protupožarnu sezonu, tako i za sve one koje su iza i ispred nas. Naša suradnja je na visokoj razini. Takva će ostati i možemo ju samo unaprjeđivati, rekao je pukovnik Kučej.

Ministar Mario Banožić, iako je ranije bio najavljen, nije mogao nazočiti današnjoj svečanosti u Zemuniku zbog novonastale situacije vezano za pad vojne bespilotne letjelice noćas u zagrebačkom naselju Jarun. Čestitao je pripadnicima i djelatnicima 855. protupožarne eskadrile koji su se svojim angažmanom istaknuli u provedbi zadaća tijekom Protupožarne sezone 2021. godine. Zahvalio im je na profesionalizmu kojim dokazuju svoju izvrsnost i spremnost na one najzahtjevnije zadaće.

– Zbog novonastale situacije nisam bio u mogućnosti biti s vama u Zemuniku na dodjeli priznanja Hrvatske vatrogasne zajednice. Vi ste svojim profesionalnim i ljudskim angažmanom presudna snaga koja pomaže u gašenju i onih najvećih i najzahtjevnijih požara. Najbolji ste dokaz kako je najvrjedniji dio našeg obrambenog sustava, naših Oružanih snaga čovjek pilot i tehničar, neraskidivo i čvrsto jamstvo uspješnog djelovanja, poručio je Banožić.

Komentari