Bartulica ljutito poručio ljevici: Znamo za što se zalažemo i ne trebaju nam lekcije

Damjan Tadić/Cropix

I dalje traje utrka za parlamentarnu većinu. Razgovori i kombinatorika potrebna za prikupljanje 76 ruku razrađuju se iza zatvorenih vrata. Ipak, javno se šalju signali i pozivi na suradnju. Ljevica i Most, svaki sa svojim viđenjem, manjinske, odnosno privremene vlade, dok Domovinski pokret poručuje – idući ćemo tjedan na sjednici Predsjedništva odlučiti kako dalje.

Vikend je nakon izbora, razgovara se iza zatvorenih vrata, a pred kamerama, za razliku od proteklih dana, samo rijetki političari.

Foto: Lucija Ocko / CROPIX

Bartulica: Znamo za što se zalažemo, ne trebaju nam lekcije

“Svjesni smo da su građani nestrpljivi i žele što prije znati u kojem će smjeru politički život krenuti. Mi smo u Domovinskom pokretu svjesni svoje odgovornosti, bit ćemo na visini zadatka.

Što se tiče daljnjeg tijeka naših pregovora, mi ćemo imati sljedećeg tjedna Predsjedništvo, gdje ćemo se detaljnije dogovoriti kako dalje. Mislim da ne pomaže da nam pojedinci, pogotovo s ljevice, dijele lekcije i dociraju što bismo trebali činiti, to ne olakšava situaciju, ponašaju se kao moralni pobjednici. Znamo za što se zalažemo i ne trebaju nam lekcije sa strane”, rekao je Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta za HRT.



 

Komentari