Bartulica, Vidović Krišto i Grmoja nisu htjeli ni saslušati Hrvoj Šipek: ‘Rezultati se ne mogu očekivati preko noći’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek na saborskom Odboru za pravosuđe predstavila je godišnje izvješće o radu DORH-a.

Izvješće je podnijela na zahtjev oporbe koja je proteklog tjedna skupila potpise kako bi im Hrvoj-Šipek izašla na megdan. No, neki je oporbenjaci nisu ni dočekali.

Naime, Karolina Vidović Krišto, Nikola Grmoja i Stjepo Bartulica napustili su sjednicu odbora prije nego je glavna državna odvjetnica preuzela riječ. Oporbeni zastupnici su, inače, zatražili odgodu sjednice za “prikladnije vrijeme” kako bi se mogli adekvatno pripremiti. Predsjedavajući Mišel Jakšić im nije izišao u susret.

Ne mogu se rezultati očekivati preko noći
Hrvoj Šipek u svom je izvješću stavila je naglasak na neadekvatne uvjete u kojima radi DORH i da, prema njezinom mišljenju, postiže dobre rezultate s obzirom na navedene okolnosti. Navela ja kako DORH-u kronično nedostaje službenika i namještenika dok istovremeno raste broj kaznenih prijava koje se podnose, da je više od polovice zaposlenih u DORH-zu starije od 50 godina, da se suočavaju s odljevom kadrova..



“Rezultati koje postiže USKOK su na zavidnoj razini, ali ne mogu se očekivati preko noći”, istaknula je.

Pecnula je Hrvoj Šipek i medije te je došla do zaključka da zbog senzacionalizma mnogi kolege ne pronalaze svoj profesionalni put u pravosuđu.

Komentari