Bauk ukazao na fore koje javnosti prodaju Plenković i Vučić: ‘Previše su si počeli sličiti’

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Saborski zastupnik SDP-a, Arsen Bauk, gostujući u Novom danu N1 televizije, komentirao je posjet premijera Andreja Plenkovića Srbiji.

Bauk se tako osvrnuo i na sastanak Vlade RH i Vijeća ministara BiH koji je u utorak održan u Zagrebu, prenosi Dnevno.hr.

“Što se tiče otvorenih pitanja s BiH, neke teme koje su spomenut kao teme koje muče političare u BiH bile su Trgovska gora, voda iz Buškog jezera i imovina koja se nalazi u Hrvatskoj. O tim se temama malo priča u Hrvatskoj. Vidim da tu nema nekih pomaka, a premijer je to samo uzgred spomenuo”, rekao je.

 



Vučić kaže ‘narod razume’, Plenković ‘građani moraju znati’

Vezano za izborni zakon u BiH, Bauk kaže da je to problem već dugo godina i da će svaki pokušaj dogovora od strane SDA koja je sada u opoziciji biti proglašen izdajničkim.

U petak premijer Plenković odlazi u Suboticu u posjet tamošnjim Hrvatima.

“Uvijek je dobro da se razgovara. Bilo je pitanje treba li tamo ići u petak s obzirom da su tamo petkom prosvjedi. Često se malo razgovarali jer su nacionalisti s jedne i druge strane koristili jedni druge. Što se samog susreta s Vučićem tiče, mislim da su si oni previše počeli sličiti. Plenković ima svoju frazu da “građani moraju znati”, dok Vučić kaže da “narod razume”, to su neke fore koje nam prodaju”, smatra Bauk.

“Pet godina nakon Drugog svjetskog rata Francuska i Njemačka su formirale zajednicu za ugljen i čelik, a Hrvatska i Srbija za ustaše i četnike”, dodao je.

“Puno toga ovisi o internim stvarima u Srbiji, i kad ide zatopljavanje i kad ide zahlađenje”, rekao je.

Komentari