Beljak za Otvoreno: Kako došao, tako otišao, ovdje je riječ o dvostrukom kriminalu

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Kako došao, tako otišao, ovdje je riječ o dvostrukom kriminalu, rekao je za Otvoreno.hr predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak.

Nakon što je otkrivena afera u kojoj je sudjelovao savjetnik ministra gospodarstva Davora Filipovića Jurica Lovrinčević koji je, kako tvrdi Nacional, reketario lokalnu postaju Mreža TV premijer Andrej Plenković smijenio je ministra Filipovića.

Krešo Beljak komentirao je smjenu ministra, za Otvoreno.hr je kazao: “Nemam posebnog komentara, kako je došao tako je otišao, ovdje je jasna činjenica da, u slučaju da je snimka Nacionala autentična, netko mora u zatvor. Riječ je o dvostrukom kriminalu, prvo kupovina medija, a onda i uzimanje tog istog novca za sebe”.

Podsjetimo, spomenuti hrvatski tjednik je objavio transkripte razgovora ministrovog savjetnika s novinarom spomenutog tjednika u kojem savjetnik dio novca dodijeljen za oglašavanje državnih tvrtki Mreži TV traži za sebe kao protuuslugu.



U međuvremenu se i savjetnik oglasio kazavši kako on nikada u životu nije primio mito, u cijeli slučaj se uključio i USKOK, a Plenković je smijenio Filipovića.

Komentari