Beljak za Otvoreno: ‘Lako je tuđim gloginje mlatiti, Sanader je za Plenkovića sitni prekršajac’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Poznati su detalji oko 1, 7 milijardi eura teškog novog paketa Vladinih mjera za ublažavanje inflatornih učinaka i porasta cijena energenata. Vlada će paket usvojiti na sjednici u četvrtak, a na snagu bi trebao stupiti 1. travnja.

“Najprije smo s partnerima odlučili podijeliti konture paketa i njihove reakcije su pozitivne”, istaknuo je Plenković u izjavi za medije nakon predstavljanja paketa mjera te najavio da će one biti detaljno prezentirane u utorak.

“Pomažemo onima kojima je potpora najpotrebnija – umirovljenicima, nezaposlenima, braniteljima, pogođenima potresom, ribarima… Ide i niz sredstava za ulaganja u energetsku učinkovitost. Vlada je odlučila djelovati konzistentno, sveobuhvatno i glavna zadaća nam je da svi zajedno na nogama prođemo kroz ovu krizu”, poručio je Plenković i svima zahvalio.

Premijer je najavio i mjere koje se tiču dječjeg doplatka od ukupno devet milijuna eura. za jedno dijete 45 eura, za dvoje 70, za troje 100, za četvero 130 za petero i više djece 160 eura.



Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak komentirao je za Otvoreno.hr Vladine mjere.

“Lako je tuđim, znate čime, gloginje mlatiti”, rekao je Beljak na početku pa dodao: “Hrvatska je jedna od najskupljih država u EU uniji što se tiče poreza i davanja. To je neumjesno veliko, to je harač. Postoji više od 70 uhljebničkih taksi kojima se puni državni proračun, kada imate takve prihode, onda je lako rasporediti rashode na mjere poput ove”, kaže Beljak.

Osvrnuo se i na medijsko izvještavanje o ovim mjerama.

“Plenković i vlada to vješto predstave jer su pokupovali gotovo sve medije, ali ih to neće spasiti, ništa ih neće spasiti od kriminala i pustoši koji ostavljaju iza sebe, za Plenkovića je Sanader sitni prekršajac, ali će se te stvari razvijati u sljedećem razdoblju”, zaključio je čelnik HSS-a u izjavi za Otvoreno.hr.

Komentari