BENČIĆ: Dvije godine zagrebačkog i godinu i pol nakon banijskog potresa, mi još uvijek nemamo nikakve pomake u obnovi,

Tomislav Kristo / CROPIX

Zastupnici zeleno-lijevog bloka uputili su zahtjev za raspuštanje Hrvatskog sabora. Koji su razlozi, objasnili su na konferenciji za novinare.

– Razlog za ovaj zahtjev nisu samo puke afere ove Vlade, nego činjenica da nakon šest godina Vlade Andreja Plenkovića mi nemamo niti jedan konkretan rezultat, niti jednu konkretnu reformu, ništa se u posljednjih šest godina u ovoj zemlji nije dogodilo što bi dovelo do toga da Hrvatska počne hvatati korak barem s prosjekom EU-a. I to je ono što nas brine. Jučer je premijer na svojoj press konferenciji trebao na zahtjev novinara trebao nabrojati nekoliko stvari koje je on napravi u tih šest godina i on zapravo nije znao nabrojati niti jednu. Ono što je istaknuo kao uspjeh svojih Vlada jest da je izgradio Pelješki most, da je uzeo novce iz EU, platio kineskom građevinskom sektoru da sagradi most. To je uspjeh u šest godina. Nije pritom spomenuo da nemamo nikakav značajniji efekt na sve ključne indikatore kvalitete života od europskih fondova koje smo dobili u prvoj financijskoj perspektivi. Nije istaknuo da još nemamo operativne programe, odnosno ključne dokumente za korištenje sredstava iz nove financijske perspektive, 2021.-2027.Sada je gotovo sredina 2022., mi još nemamo ni osnovne dokumente na osnovu kojih možemo povlačiti sredstva, kamoli da bi imali natječaje, rekla je Sandra Benčić, saborska zastupnica Možemo!.

– I najvažnije obnova, dvije godine zagrebačkog i godinu i pol nakon banijskog potresa, mi još uvijek nemamo nikakve pomake u obnovi, rekla je Benčić.



Komentari