BENČIĆ: Jedini spas za ovu zemlju da HDZ na jedno duže vrijeme ode u opoziciju, ako ne i s političke scene

Sandra Benčić Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sedam klubova lijevo-liberalne oporbe objavili su u utorak da su u saborsku proceduru uputili zahtjev za raspuštanjem Sabora i raspisivanjem izbora, optuživši Vladu kao koruptivnu i nefunkcionalnu, okupiranu vlastitim interesima, da nije kadra rješavati krize s kojima je RH suočena.

Saborska zastupnica i predsjednica Kluba zeleno-lijevog bloka Sandra Benčić naglasila je da se ovakva situacija ne može nastaviti.

– Očekujemo i da među koalicijskim partnerima u Vladi postoji razumijevanje da se ova situacija ne može nastaviti, da ova Vlada više nikako ne može vratiti povjerenje građana, ali i da nauče nešto iz povijesti, a to je da nijedna Vlada duže od godinu i pol do dvije nije imala stabilnost, da su se ministri vrtjeli kao na traci, a razlog je uvijek bio isti korupcija, nepotizam i klijentelizam, naglasila je.

Navela je i da su, “pored izvlačenja novca za privatne interese”, oni osumnjičeni u Vladi krivi i što nisu ništa napravili, “jer zauzeti održavanjem koruptivne hobotnice nisu proveli nijednu reformu”.



– Svatko tko danas govori da će Plenković i HDZ ponovno dobiti izbore treba biti svjestan kako 70 posto građana uviđa da ova zemlja ide u krivom smjeru. Ja vjerujem da je jedini spas za ovu zemlju da HDZ na jedno duže, duže vrijeme ode u opoziciju, ako ne i s političke scene, jer dokaz da se oni ne mogu transformirati u jednu običnu demokršćansku stranku je posljednjih šest godina. Navodno je pokušano, a rezultate vidimo”, zaključila je Benčić.

Mostu je zamjerila što je s tom inicijativom samostalno ‘izletio’ prije dogovora s ostatkom oporbe i bez zajedničkog predstavljanja.

Komentari