Benčić odlučna: Moja djeca nemaju mobitele. I neće ih imati još dulje vrijeme

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Zastupnica stranke Možemo! Sandra Benčić ispričala je kako njezina djeca nemaju mobitele.

“Moja djeca nisu na društvenim mrežama jer smatram da je odgovornost nas kao roditelja da sadržaj kojem su izloženi pratimo i kontekstualiziramo”, ispričala je u petak.

Tema rasprave bio je zahtjev američkog Kongresa o zabrani TikToka na službenim mobitelima, o čemu se raspravlja i u Europi

“Te zabrane treba gledati u kontekstu rastućih globalnih nesigurnosti i regrupiranja na globalnoj sigurnosnoj sceni. Evidentno je da su, ne samo SAD, nego i neke europske države krenule u smjeru jačanja sigurnosti od špijunaže i uzimanja podataka koji bi mogli biti od koristi zemljama koje ili pomažu Rusiji ili nisu osudile agresiju Rusije na Ukrajinu”, tvrdi Benčić.



Osvrnula se na to koristi li ona TikTok.

“Ja osobno ne koristim TikTok. A moja su djeca mala, idu u prvi i drugi razred osnovne škole i nemaju mobitele. I neće ih imati još dulje vrijeme”, istaknula je i dodala.

“Znači, ako ja ne mogu njima kontekstualizirati sadržaj koji oni dobivaju i ne mogu im objasniti o čemu se radi, a oni kao sedmogodišnjaci i osmogodišnjaci nemaju apart da ga razumiju jer su premali, tada može doći do toga da imaju iskrivljenu sliku stvarnosti ili određenih vrijednosti”, rekla je Benčić, prenosi Dnevno.hr

 

Komentari