Benčić udara po HDZ-u: ‘Na štandovima plaćaju studente ispod minimalca’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Stranka Možemo! u subotu je kao programske prioritete za drugu izbornu jedinicu, koja obuhvaća istočni dio Zagreba i Zagrebačke županije , dio Koprivničko-križevačke županije i cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju, izdvojila ulaganje u prometnu infrastrukturu.

Od Zagreba do Ivanić Grada, što je manje od 50 kilometara, vlakom treba više od sat vremena a isto toliko treba i od Ivanić Grada do Kutine, kazala je nositeljica liste u drugoj izbornoj jedinici Danijela Dolenec. Jedan od ključnih elemenata promjene koje ćemo donijeti na nacionalnoj razini zato će biti razvoj i restrukturiranje Hrvatskih željeznica, naglasila je.

Osim toga, nastaviti ćemo s ulaganjima u vrtiće, škole, usluge za starije i osobe s invaliditetom, kulturne programe i javni promet, dodala je Dolenec na konferenciji za novinare na tržnici u Dubravi.

Foto: Damir Škomrlj / Cropix

Benčić zahvalila simpatizerima

Koordinatorica stranke Sandra Benčić izdvojila je pak kao prioritet povećanje prehrambene samodostatnosti. Zelenu javnu nabavu, nabavu hrane i pića od lokalnih dobavljača, uvesti ćemo za cjelokupni javni sektor, za sve bolnice, škole, domovi za starije, rekla je.



Slogan za drugu izbornu jedinicu je “za drugačiju drugu”, napomenuo je koordinator stranke Tomislav Tomašević.

Benčić je zaključno zahvalila članovima stranke i simpatizerima koji su im pomogli u kampanji i koji su volontirali na štandovima, “a ne kao na HDZ-ovim štandovima gdje su plaćeni studenti za iznos koji je ispod minimalne satnice”.

Benčić: Plenković ili zaboravlja ili namjerno ne govori na čemu se temelji gospodarski rast Hrvatske

Komentari