BERNARDIĆ: Ako je netko htio od početka da ova gradska nova uprava i gradonačelnik uspiju, onda sam to ja i mi iz Socijaldemokrata

Koordinator Socijaldemokrata za Zagreb Davor Bernardić večeras je u središnjem HTV-ovom Dnevniku rekao da je toj udruzi cilj u ljetnim mjesecima prerasti u političku stranku, a upitan hoće li on biti predsjednik nove stranke poručio je da će izabrati najbolje rješenje za ljude koje predstavljaju. Također je bio kritičan prema aktualnoj zagrebačkoj vlasti.

Udruga Socijaldemokrati danas je predstavila zagrebački ogranak, a Bernardić se tom prilikom osvrnuo se na godinu dana vlasti Tomislava Tomaševića.

U Dnevniku je rekao da nije uputio nikakve teške riječi.

– Ako je netko htio od početka da ova gradska nova uprava i gradonačelnik uspiju, onda sam to ja i mi iz Socijaldemokrata. No nakon godinu dana što se nismo oglašavali po toj temi vidimo jednostavno da stvari nisu dobre. Stvari ne idu dobro, gradom se upravlja, nažalost, dosta sporo, rekao je Bernardić.



Dodao je da pročelnici koji bi trebali voditi grad – gradski ministri – nisu izabrani na svoju dužnost.

Bernardić je rekao da su Socijaldemokrati uputili prijedlog kako da gradski prijevoz bude brži i dostupniji, da cijena pokaza za zaposlene bude 100 kuna, a đake, studente i umirovljenika 50 kuna mjesečno.

– To je tek jedan od prijedloga koje ćemo uputiti gradskoj upravi i na kojima ćemo inzistirati, poručio je.

Istaknuo je da je gorivo sve skuplje te da će njegove cijene i dalje divljati.

– To je nešto gdje mi vidimo da direktno možemo doprinijeti da građani u Gradu Zagrebu više koriste gradski prijevoz, a s druge strane da radnicima ostaje dodatnih 260 kn mjesečno koje će potrošiti sigurno zbog povećanih troškova života na svoju potrošačku košaricu, rekao je Bernardić.

Dodao je da će ovim prijedlogom prodaja karata ZET-u porasti te da će ta tvrtka uprihoditi dodatna sredstava.

Holokaust u SDP-u

Bernardić je rekao da su bivši SDP-ovci u Socijaldemokratima izbačeni iz te stranke te da je rukovodstvo SDP-a “napravilo holokaust nad svojim članstvom, 5000 ljudi je preko noći obrisalo”.

Poručio je da se Socijaldemokrati bave konkretnim rješenjima i nude konkretne politike za bolji život građana, te da im je cilj u ljetnim mjesecima prerasti u političku stranku.

– Sada u Zagrebu imamo nešto malo više od tisuća članova, svaki dan rastemo, rekao je Bernardić.

Rekao je i da ne može sada prejudicirati kako će se nova stranka zvati, a na pitanje hoće li biti predsjednik stranke odgovorio je da će o tome razgovarati u idućim mjesecima te da će sasvim sigurno izabrati najbolje rješenje za ljude koje predstavljaju.

Komentari