Bernardić: HDZ želi Povjerenstvo staviti pod svoju kontrolu na daljinski upravljač

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Saborska oporba prozvala je u četvrtak HDZ da pod kontrolu želi staviti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, pita zašto se “smjenjuje” sadašnja predsjednica toga tijela Nataša Novaković, a iz HDZ-a to odbacuju i uzvraćaju oporbi da se i na običnoj temi “nabacuje blatom”.

U javnosti se već spominje kandidatkinja vladajuće većine za predsjednicu. Što je problem s Novaković koja je korektno radila posao? pitao je Nikola Grmoja (Most) u raspravi o završnoj listi kandidata za izbor predsjednice i četiri člana Povjerenstva.

I Davor Bernardić (Socijaldemokrati) pitao je Nadu Murganić (HDZ), predsjednicu saborskog Odbora za izbor, koji provodi postupak izbora Povjerenstva, hoće li Novaković biti smijenjena. Koga ste na klubu HDZ-a dogovorili? pitao je zastupnik, tvrdeći da je Novaković “pošteno i pravedno” radila svoj posao.

– Ne razumijete da je ovo ponovni izbor, a ne smjena, odgovorila mu je Nada Murganić, poručivši mu da nema potrebu izjašnjavati se o bilo kojem kandidatu, da će svoj stav, kao i svi ostali zastupnici, reći na isti način – tajnim glasovanjem o sastavu Povjerenstva.



Bernardić je prozvao HDZ da Povjerenstvo želi staviti pod svoju kontrolu, “na daljinski”.

Dobro mišljenje o dijelu kandidata za Povjerenstvo, nema nekadašnja predsjednika tog tijela Dalija Orešković(Centar).

– Dio kandidata na saslušanju je priznao da nije pročitao zakon, a trebali bi kontrolirati najviše državne dužnosnike, kazala je.

Iz većine se pak piraju kako ona uopće ima hrabrosti govoriti o ovoj temi.

– Vi ste Povjerenstvo iskoristili za svoj politički probitak, smijenili ste tadašnjeg potpredsjednika Vlade, a sud je rekao da ste bili u krivu, kazao joj je Hrvoje Zekanović.

Komentari