Bernardić: ‘Usudio bih se reći da je Račanova Vlada bila najuspješnija hrvatska Vlada’

Bruno Konjevic / CROPIX

Potpredsjednik i koordinator zagrebačke podružnice udruge Socijaldemokrata, Davor Bernardić gostuje u N1 Studiju uživo.

Govori o planovima za Socijaldemokrate.

“Formirani smo u 13 od 17 gradskih četvrti, u sljedećih nekoliko mjeseci formirat ćemo se u svima. Svi smo svjesni da nijedna politička opcija, bez obzira na to koliko jaka bila na nacionalnoj razini, s mi imamo najjači opozicijski klub, ne može ništa napraviti bez baze ljudi na terenu. Radimo na ozbiljnim politikama za Hrvatsku, cilj nam je da naša zemlja ide naprijed. Hrvatska se neće preporoditi ako se politički akteri budu samo svađali. Da je HDZ loš, to svi znaju, ali jednostavno imaju toliku potporu da je situacija takva. Ključno je kako mi možemo napraviti da Hrvatska ide naprijed. Možemo to napraviti samo ako budemo zastupali realnu politiku koaj će imati rješenja. Kako osigurati manej poreze na rad, kako umirovljenicima osigurati da mogu preživjeti. Djeca se ne mogu adekvatno obrazovati, strahuju gdje će se zaposliti, ne mogu doći do stana. Zbog toga mladi napuštaju Hrvatsku. “, rekao je.

Rekao je i da kuna ide u povijest i da ej to proces koji se ne može zaustaviti, ali da se ne zna koji je plan, tko će živjeti u Hrvatskoj, tko će ostati.



“Imamo sve potencijale da možemo biti mala Švicarska. Zašto to dosad nismo iskoristili? Zato što je više-manje zadnjih 30 godina vlast vodila računa samo o svojim interesima”, kaže.

Rekao je i kako je svjestan da je i SDP napravio neke krive poteze, ali je i naglasio kako misli da je Račanova Vlada bila najuspješnija hrvatska Vlada.

“Račan nas je izvukao iz vanjskopolitičkog mraka. Račan je izgradio najmodernije autoceste u Europi, reformirali smo mirovinski sustav, započeli smo pregovore i s Eu i s NATO-om. Iz ove perspektive usudio bih se reći da je Račanova Vlada bila najuspješnija hrvatska Vlada”, rekao je.

 

Komentari