Beroš i Tomašević o izgradnji Nacionalne dječje bolnice u Blatu u Zagrebu

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Što će biti s izgradnjom dječje bolnice? Upravo je izgradnja Nacionalne dječje bolnice u Blatu bila tema radnog sastanka ministra zdravstva Vilija Beroša i zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, održanog u Ministarstvu zdravstva na inicijativu ministra Beroša.

Oni su razgovarali o skorašnjem završetku studije izvodljivosti kao ključnog koraka u realizaciji tog važnog strateškog projekta za zdravstveni sustav.

Kako je Grad Zagreb vlasnik zemljišta u Blatu, ministar Beroš naglasio je kako će studija izvodljivosti biti napravljena do kraja ove godine, piše u priopćenju.

“Sa zadovoljstvom mogu ustvrditi kako se aktivnosti usmjerene prema gradnji spomenute bolnice provode prema planu, budući da je Nacionalna dječja bolnica jedan od strateških ciljeva našeg zdravstvenog sustava. U cijelom ovom kompleksnom procesu važna je bliska, partnerska suradnja Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba. Današnji sastanak s gradonačelnikom Tomaševićem pozitivan je iskorak na tom putu”, rekao je Beroš.



Nacionalna dječja bolnica predstavljat će krovnu instituciju u bolničkom sustavu koja će svojim potencijalom osigurati zdravstvenu zaštitu najviše kvalitete djeci u Zagrebu i Republici Hrvatskoj jačanjem kapaciteta Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Na sastanku je bilo riječi i o zajedničkom upravljanju epidemijom covida-19 te o potrebi povećavanja broja cijepljenih pri čemu se zaključilo kako se jedino zajedničkim naporima, na svima razinama, od lokalne do nacionalne, mogu postići zadovoljavajući rezultati.

Komentari