BEROŠ NA OTVORENOM BEZ MASKE DAJE PREPORUKE: Apeliram i na to da kad smo bliže čak nosimo i maske vani

Ministar zdravstva je u centru Zagreba u petak dao izjavu N1 te građanima dao zanimljiv savjet.

“Apeliram i na to da kad smo bliže čak nosimo i maske vani. To je važno pogotovo u kontekstu promišljanja oko omikrona. Nema opuštanja i nadalje”, rekao je to ministar na otvorenom i to bez maske.

Potvrdio je da u ovom trenutku u Hrvatskoj nema novih slučajeva omikrona.

“S time smo jako zadovoljni, ali treba biti oprezan jer će sigurno biti širenja i te varijante u Hrvatskoj. Naime, vidite i sami da ona postaje dominatna u većem dijelu Europe i za očekivati je da će se širiti i u Hrvatskoj”, rekao je.



Ministar ne vjeruje da će dva sata dulje radno vrijeme za Badnjak i Staru godinu bitno utjecati na epidemiološku situaciju.

“Da mislimo da će biti drugačije, onda bi i postupali drugačije. Tako da vjerujem da ne. Ono što smo promišljali i ukoliko ljudi završe u 12 sati, nastavit će određena druženja tako da je možda i bolje da ostanu na otvorenom jer je mogućnost širenja zaraze daleko manja. Mislim da ta dva sata u dva dana neće bitno doprinijeti pogoršanju epidemiološke situacije. Pratimo situaciju, sagledavamo sve epidemiološke kriterije i postupamo. Ukoliko se nešto dogodi, možemo i promijeniti odluku, ali nadam se da će sve biti onako kako smo planirali”, kazao je.

 

Komentari