Beroš: Sad su brojke ozbiljnije, moguće da će Arena biti ispunjena bolesnicima

Zagrebačka Arena spremna je za prve pacijente, a ministar zdravstva Vili Beroš i voditelj liječničkog tima Arene Zagreb, Davor Vagić pojasnili su kako će to funkcionirati.

“Arena neće biti zdravstveni objekt u užem smislu već pomoćna zdravstvena ustanova koja će rasteretiti zdravstveni sustav. Nastojimo promišljati unaprijed i biti korak ispred ove ugroze. Stoga bih volio da kao i proljetos Arena ne bud eu funkciji. Međutim, sada su brojke puno ozbiljnije i moguće je da će i ova Arena biti na neki način ispunjena bolesnicima. Svatko od nas odgovornim ponašanjem može doprinijeti da kapaciteti Arene ostanu popunjeni što je manje moguće. Međutim, moramo imati odgovor i na ovakve elemente i biti spremni na ono što nas čeka”, poručio je Beroš i zahvalio se svima koji su pomogli u postavljanju Arene.

Vagić se najprije zahvalio svima koji su pomogli i sudjelovali na ovom projektu.

“Na početku kada smo dobili ovaj zadatak, to je izgledalo kao nemoguća misija, ali nakon uključivanja cijele ove ekipe, ovo je postala moguća misija”, kazao je Vagić.“Ovo nije bolnička ustanova, ali pomaže bolničkom sustavu cijele RH, poglavito grada Zagreba. Lakši pacijenti i srednje teški koji više neće trebati biti u bolnici bit će ovdje i osigurat će se još više kreveta za naše teške pacijente. Otprilike krećemo sa 100 kreveta kada ministar kaže, s mogućnošću proširenja odmah na 270 kreveta”, dodao je.

Rečeno je da su spremni i za lakše i teže oblike bolesti te da se čeka odluka ministra o primanju pacijenata.  Ministar obrane Mario Banožić zahvalio svima i rekao kako će vojska biti na raspolaganju da pomogne.

“Ako bude potrebe, u Areni ćemo sudjelovati s dodatnim timom od tri liječnika, šest medicinskih tehničara i još šest pripadnika hrvatske kopnene vojske koja će se staviti na raspolaganju liječničkom timu”, poručio je Banožić, prenosi N1. 

Komentari