Beroš se sastaje s predstavnicima veledrogerija: ‘Svjesni smo problema i predložit ćemo rješenje’

Predstavnici veledrogerija danas se zbog duga koji prema njima imaju bolnice, sastaju s ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

“Svjesni smo problema i predložit ćemo rješenje usuglašeno s Ministarstvom financija. Radit ćemo sve da nijedan građanin ne ostane bez lijekova”, rekao je Beroš u utorak.

Beroš je jučer poručio da će se učiniti sve kako nijedan građanin ne bi ostao bez lijekova, a kao dugoročno rješenje za dugove u zdravstvu nije isključio mogućnost povećanja izdvajanja iz plaća za zdravstveno osiguranje.

Nakon što je veledrogerija Medika objavila kako je obustavila isporuku lijekova bolnicama zbog duga od dvije milijarde kuna, Beroš je održao konferenciju za novinare na kojoj je istaknuo da je pronađeno kratkoročno rješenje čiji će detalji biti objavljeni nakon sutrašnjeg sastanka.



“U srijedu a imamo sastanak s predstavnicima veledrogerija. Svjesni smo problema i predložit ćemo rješenje usuglašeno s Ministarstvom financija. Radit ćemo sve da nijedan građanin ne ostane bez lijekova”, naglasio je.

Dodao je i kako o iznosima trenutačno ne može govoriti te da je riječ o kratkoročnom rješenju za nekoliko mjeseci.

Upitan uključuje li spomenuti plan poskupljenje zdravstvenih usluga, ministar je odgovorio “ne direktno” te dodao da bi “mogao biti povećan stupanj izdvajanja iz plaća”.

Stopa za obračun doprinosa za zdravstveno osiguranje je 16,5 posto.

Komentari