Beroš: Za globalnu pandemiju smo pronašli pravi odgovor

Foto: Damir Krajač/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare je predstavio reformu zdravstva, odnosno kako kaže, ideju o ozdravljenju hrvatskog zdravstvenog sustava.

Zdrav čovjek ima stotinu želja, a bolestan samo jednu, kazao je Beroš podsjećajući na staru izreku. Stoga je slogan “Zdravlje je prvo”, kojega smo izabrali da bi prezentirali reformu, doista i utemeljeno. Slogan nam je i ujedno natuknica da nam je zdravlje na prvom mjestu, a da je zdravlje naša misija, kazao je Beroš.

– Ako nastavimo razmišljati i raditi kao i do sada imat ćemo samo ono što imamo i sada. Dakle, napretka nema, kazao je Beroš.

Istaknuo je da su promjene nužne, da o tome govori već dugo i da se njegovo ministarstvo suočilo s dvije velike krize.– Za globalnu pandemiju mislim da smo pronašli pravi odgovor, a to najbolje pokazuju rezultati u očuvanju privrede, društvenih i ekonomskih tijekova u Republici Hrvatskoj. Ni u jednom trenutku zbog brzog i fleksibilnog odgovora inače tromog zdravstvenog sustava nismo bili u situaciju nezbrinuti nekog pacijenta na adekvatan način, rekao je ministar Beroš.

Komentari