Biden nazvao Putina ludim kučkinim sinom, brzo mu je stigao odgovor: ‘Izigrava holivudskog kauboja’

Foto: Guliver image

Kremlj je u četvrtak priopćio da Joe Biden svojim izjavama na račun ruskog predsjednika Vladimira Putina kojeg je nazvao “ludim kučkinim sinom” srozava SAD, dodavši da Bidenova izjava predstavlja loš pokušaj glumljena “holivudskog kauboja”.

“Imamo ludog k******g sina Vladimira Putina i druge i uvijek se moramo brinuti da bi mogao izbiti nuklearni rat, ali egzistencijalna prijetnja čovječanstvu je klima”, rekao je američki predsjednik Joe Biden u San Franciscu gdje prikuplja donacije za svoju kampanju.

Glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov je rekao da “upotreba takvog rječnika predsjednika SAD-a protiv drugog šefa države teško da će povrijediti našeg predsjednika”.

“Ali takav govor srozava osobu koja ga koristi”, poručio je.



Foto: Facebook

‘Pokušava izigravati holivudskog kauboja’

Peskov nadalje sugerira da je Biden pokušao izigravati “holivudskog kauboja”, ali da, iskreno govoreći, ne misli da je to moguće.

“Da li je Putin ikada izgovorio jednu grubu riječ u svom obraćanju?. To se nikada nije dogodilo. Takav rječnik samo srozava Ameriku”, rekao je Peskov i dodao da su Bidenove riječi stvarno sramota za SAD.

No, bivši ruski predsjednik od 2008. do 2012. Dimitrij Medvedev je svojedobno rekao da egzistencijalna prijetnja svijetu dolazi od “beskorisnih starkelja poput Bidena”. Također je rekao da je Biden “senilan” i “spreman započeti rat s Rusijom”.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova je rekla da bi se Biden, kada sljedeći put upotrijebi frazu “ludi kučkin sin”, trebao sjetiti da Amerikanci tu frazu dovode u vezu s njegovim vlastitim potomkom, Hunterom Bidenom.

Joe Biden Putina nazvao “ludim k**vinim sinom”: Ovo će dodatno produbiti sukob

Komentari