BiH: Muškarac ubio svoju bivšu partnericu, dijete svjedočilo ubojstvu

Foto: MUP ŽZH / Ilustracija

Novi slučaj femicida dogodio se u Sarajevu, gdje je muškarac ubio svoju bivšu partnericu, a povod tom zločinu bio je spor oko skrbništva nad malodobnim djetetom.

Anel Bećirović 34-ogodišnji muškarac, ustrijelio je u ponedjeljak, u stanu u sarajevskom nasilju Alipašino polje, Emiru Maslan 31-ogodišnju ženu s kojom je ranije bio u izvanbračnoj vezi.

 

Ubojstvo je počinio pred malodobnim zajedničkim djetetom, dječakom koji ima tek četiri godine, a potom ga je oteo i odveo u stan u drugom dijelu grada u kojemu je živio.



 

Tamo su ga pronašli policajci koji su nakon pregovora uspjeli najprije osloboditi dječaka, a potom uhititi ubojicu.

 

Policija je avela kako se okolnosti ovog zločina utvrđuju, no odvjetnik Omar Mehmedbašić potvrdio je da je ubojica već osuđivan zbog nasilja u obitelji, a u tijeku je i postupak koji se vodi zbog njegove zloporabe droge.

 

– Dijete je prisustvovalo činu ubojstva”, kazao je Mehmedbašić.

 

U travnju ove godine Bećirović je zbog obiteljskog nasilja tako bio osuđen na tri mjeseca zatvora.

Slično brutalno ubojstvo zabilježeno je u BiH u kolovozu u Gradačcu, kada je Nermin Sulejmanović ubio Nizamu Hećimović, također bivšu partnericu. On je također to učinio pred djetetom i pritom je zločin uživo prenosio na jednoj društvenoj mreži.

 

Nakon toga u BiH je organiziran niz prosvjeda čiji su sudionici tražili da se ovakva ubojstva pokušaju spriječiti uvođenjem drastičnih kazni, uključujući tu posebnu kvalifikaciju kaznenog djela femicida.

 

Vlasti do sada nisu poduzele nikakve korake kojima bi pokušali spriječiti ponavljanje sličnih slučajeva.

Komentari