Bilek: Moguće je da predstavnici manjina dobiju mjesto u vladi

N1

Zastupnici nacionalnih manjina dat će potporu Andreju Plenkoviću za sastav nove vlade, najavio je predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, dodavši i kako je moguće da predstavnici manjina dobiju mjesto u vladi, no o tome trebaju najprije razgovarati s mandatarom.

Mogućnosti postoje kada je riječ o ministarstvu ili mjestu potpredsjednika vlade, imamo određen interes ali o tome prvo moramo razgovarati s mandatarom Plenkovićem, rekao je Bilek.

„Vjerujem da ćemo s mandatarom doći do zajedničkog jezika i napraviti sve što je moguće da se to i desi, da bude stabilna većina u Hrvatskom saboru”, kazao je Bilek.

Njega osobno, napominje, ne zanima niti jedno ministarsko mjesto te misli kako to ne zanima ni predsjednika SDSS-a Milorada Pupovaca.



„Što se tiče osoba koje će biti predložene za ministre bitan je razgovor s mandatarom i razgovor s osobom koja bi mogla biti ministar”, kazao je Bilek podsjetivši da kako su predsjednici vlada znali predložiti za ministre i osobe koje nisu stranački ljudi.

„Budući klub zastupnika nacionalnih manjina radit će u istom sastavu kao što je bilo u proteklom mandatu i dat će potporu Andreju Plenkoviću za sastav nove vlade”, kazao je Bilek nakon sastanka u Saboru dodavši kako potpise tehnički još nisu predali ali će uskoro.

Manjinci su na sastanku razgovarali također o operativnim programima za nacionalne manjine.

Komentari