Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Ostaje bez stana, ali i pozamašnog novčanog iznosa

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Bivša sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel pravomoćno je osuđena na šest godina zatvora za zlouporabu položaja i ovlasti, primanje mita, pranje novca i krivotvorenje isprave, dok će joj se ponovno suditi za plaćanje privatnih troškova novcem županije.

Lovrić Merzel je u ožujku 2022. godine zbog niza koruptivnih kaznenih djela osuđena na sedam godina zbog niza zatvora na zagrebačkom Županijskom sudu, a iz sudnice je odvedena izravno u zatvor. Pored stana i opreme koje je stekla primljenim mitom, bivša županica sada je ostala bez 90.481,45 eura.

Kazne za ostale suoptužene, među kojima su Silvijo Kobeščak, Bernard Popec i Dalibor Rožanković, potvrđene su ili izmijenjene. Rožankoviću je izrečena djelomično uvjetna osuda, dok će ostatak kazne provesti na uvjetnoj slobodi.

Marina Lovric Merzel
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Optuženi za različite oblike korupcije

Uskok ih je optužio za različite oblike korupcije, uključujući primanje mita radi prodaje tvrtke Ceste Sisak, nezakonito trgovanje nekretninama i nepoštivanje zakona u poslovanju s javnim sredstvima.



Ovo pravomoćno rješenje dolazi nakon dugog sudskog procesa koji je započeo 2018. godine. Lovrić Merzel i njezini suoptuženici uhićeni su u Uskokovoj akciji 2014. godine, a suđenje je započelo 2018. godine.

Uskok podigao optužnicu policajca koji je s dvojicom krao i preprodavao tuđu drogu

Komentari