Bivšeg gradonačelnika Čakovca nakon pretresa kuće odvela policija

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bivšem gradonačelniku Čakovca, a sadašnjem saborskom zastupniku SDP-a Stjepanu Kovaču saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je u u petak skinulo imunitet i dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka, lišavanje slobode i određivanje istražnog zatvora. 

Zahtjev za skidanje imuniteta i lišavanje slobode Kovača poslalo je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem. Kovača se sumnjiči da je uoči lokalnih izbora u svibnju inscenirao prijetnje smrću kako bi doznao identitet osobe koja stoji iza internetske stranice “stjepankotac.icu”.

Bivši gradonačelnik Čakovca sada može biti uhićen, a istražitelji krenuti u pretres njegova doma i drugih prostorija. Po uobičajenoj praksi, MIP uvijek kada to traži DORH skida imunitet zastupniku.

Podsjetimo, u akciji policije i USKOK-a na području Međimurja u petak ujutro uhićeno je više osoba pod sumnjom da su počinile koruptivna kaznena djela, među kojima i međimurski župan Matija Posavec.



Posavec je prema neslužbenim informacijama osumnjičen za djelo koje nije povezano s Kovačem. Osumnjičen je da je primio 10 tisuća kuna za zapošljavanje u međimurskoj Županijskoj upravi za ceste (ŽUC).

Inače, nešto prije 17 sati započeo je pretres kuće Stjepana Kovača, koji je završio prije 20 sati, a bivšeg gradonačelnika Čakovca je odvela policija.

Komentari