Bivši HDZ-ov župan proglašen krivim za nasilje u obitelji

Cropix

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u srijedu je proglašen krivim za obiteljsko nasilje i ozljeđivanje supruge Mare Tomašević, zbog čega mu je Općinski sud u Slavonskom Brodu izrekao uvjetnu kaznu.

Zbog nasilja u obitelji i nanošenja tjelesne ozlijede optužnicu je 29.prosinca 2017. protiv Tomaševića podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Požegi.

Za svako nedjelo Tomašević je u nepravomoćnoj presudi dobio po šest mjeseci zatvora. Ova odluka preinačena je na uvjetnu kazno od deset mjeseci uz dvije godine kušnje.

Mara Tomašević zadovoljna je presudom, ali kaže da je cijeli postupak dugo trajao. Na novinarski upit da li je i dalje u strahu, Mara Tomašević kaže da nije i da se Alojz Tomašević odselio u kuću svojih roditelja, te da misli da se sad više neće ni viđati.



Danijel Soldo / CROPIX

Mara Tomašević: Treba neka kazna, neka vide žene da trebaju prijaviti

“Uglavnom sam zadovoljna. Treba neka kazna za ovakva djela pa makar i mala. Neka vide žene da trebaju prijaviti. Mislim da će im ovo biti poticaj”, kazala je.

O mogućem zahtjevu za materijalno obeštećenje Mara Tomašević je rekla da će ga vjerojatno tražiti, a iznos da je sada manje važan.

Presudom je zadovoljan i državni odvjetnik Jovan Vukmanović. “Sud je u potpunosti prihvatio optužnicu. Postupak je možda moga malo brže voditi, ali sudac je htio detaljno voditi proces da izbjegne procesne greške, što mu je i uspjelo”, rekao je Vukmanović.

Podsjetio je da se radi o nepravomoćnoj presudi te da očekuje da će se na nju druga strana žaliti.

Tomašević najavio žalbu: “Nisam nasilnik”

To je pred zgradom suda novinarima potvrdio i sam Tomašević, ponovivši tvrdnju da nije nasilnik. Na novinarski upit kako se osjeća nakon presude rekao je da će to pokazati vrijeme.

Na upit o njegovoj mogućoj slijedećoj kandidatuti na izborima Tomašević je kratko rekao: “Ostavimo se politike okrenimo se budućnosti”.

Njegov odvjetnik Željko Damjanac kaže da je presuda očekivana, ali i dalje ističe sumnju u način nastanka ozljeda koje je Mara Tomašević prijavila kao posljedicu suprugova napada.

Damjanac tvrdi i da je sud ignorirao da govor Mare Tomašević predstavlja obiteljsko nasilje te da ona suprotno tvrdnji suda nije bila u stalnom strahu. “Sudac će se dobro morati potruditi da obrazloži ovu presudu”, rekao je Damjanac još jednom izrazivši sumnju u pristranost suda.

Komentari