Bivši izraelski premijer: Putin je obećao da neće ubiti Zelenskog

Foto: Hina

Ruski predsjednik Vladimir Putin obećao je početkom rata u Ukrajini da neće ubiti ukrajinskog kolegu Volodimira Zelenskog, rekao je bivši izraelski premijer Naftali Bennett u subotu.

Bennett je izraelskom novinaru rekao da je Putin to obećao na sastanku s njime u Moskvi u ožujku prošle godine.

Bennett, koji je tada bio izraelski premijer, bio je prvi zapadni čelnik koji je posjetio Putina u Moskvi nakon početka rata. Uslijedili su daljnji pokušaji posredovanja između Rusije i Ukrajine, no nisu bili uspješni.

Bivši izraelski premijer o tome je izvijestio na svom korisničkom računu na društvenoj mreži Facebook u subotu navečer. Život vođe je najvredniji u sukobu, kazao je Bennett.



– Znao sam da je Zelenski u opasnosti, bio je u bunkeru kojega lokacija nije bila poznata, dodao je.

Stoga je nakon tri do četiri sata razgovora pitao ruskog predsjednika želi li ubiti Zelenskog, a što je Putin zanijekao, rekao je Bennett.

Bennett je od Putina zatražio da mu da svoju riječ: “Rekao je: ‘Neću ubiti Zelenskog'”.

Dodao je da je nakon sastanka nazvao Zelenskog izravno dok se od Kremlja vozio prema zračnoj luci. Zelenski ga je pitao je li siguran, a Bennett je odgovorio: “Sto posto”.

Ukrajinski predsjednik dva sata poslije snimio je video iz svojeg ureda u kojem je tvrdio da se ne boji za vlastiti život.

Komentari