Bivši ministar Horvat ima novi posao? Oglasio se i poslodavac: Odabran je zbog velikog iskustva na domaćoj i međunarodnoj razini

Marko Todorov / CROPIX

Bivši ministar graditeljstva Darko Horvat ima novi posao, neslužbeno se doznaje.

Kako neslužbeno saznaje RTL, Darko Horvat koji čeka podizanje optužnice za pogodovanje pri dodjeli bespovratnih poticaja, dok je bio ministar, posao dobio u tvrtki Končar.

O situaciji se oglasio Končar, iako sa zakašnjenjem.

“Zbog skorašnjeg odlaska u mirovinu inženjera koji je strateški sudjelovao u tehničko-komercijalnim poslovima vezanim za područje distribucije električne energije, osnovnom segmentu poslovanja društva KONČAR – Aparati i postrojenja d.o.o. (Borongajska cesta 81c), raspisan je natječaj za inženjera elektrotehnike sa značajnim operativnim iskustvom u tom području. Na natječaju je Horvat odabran kao diplomirani inženjer elektrotehnike s velikim iskustvom u području distribucije električne energije, uključujući iskustvo iz područja gospodarstva na domaćoj i međunarodnoj razini.



Prilikom inicijalnih medijskih objava navedena je i netočna informacija o tome da će g. Horvat obnašati dužnost savjetnika Uprave KONČARA. Naime, njegovo područje djelovanja bit će usmjereno isključivo na područje elektrodistribucije, odnosno snažniji iskorak društva KONČAR – Aparati i postrojenja, jednog od ovisnih društava Grupe KONČAR, na inozemna tržišta”, stoji u odgovoru koji potpisuje Željko Bago, predsjednik Uprave.

 

Komentari