Bivši ministar obrane ne ide u Knin: ‘To na moj želudac loše djeluje’

Niksa Stipanicev/Cropix

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održat će se 5. kolovoza u Kninu, gdje su u tijeku završne pripreme. Organizacijski odbor za obilježavanje Oluje pozvao je u ponedjeljak branitelje i građane da u što većem broju dođu u Knin.

Andrija Hebrang, ratni ministar zdravstva, načelnik Ratnoga saniteta, kasnije i ministar obrane, nekadašnji potpredsjednik HDZ-a jedan je od bivših državnih dužnosnika koji su bili aktivni sudionici tijekom Domovinskog rata i svakako bi se očekivalo da bude gost na obilježavanju Oluje.

No, on na te proslave ne ide.

“Hvala na pozivu ali obilježavanje najveće hrvatske pobjede na kojem bi mogao sudjelovati netko iz SDSS-a može ostaviti ozbiljne posljedice na zdravlje starijeg čovjeka. Pa oni i u Škabrnju vode potpredsjednicu Vlade iz redova SDSS-a. To na moj želudac loše djeluje”, rekao je Hebrang za Dnevno.hr.



Kaže, ne gleda ni prijenos iz Knina putem televizije.

“Kada vam kažem da u prvih pet govornika četiri nisu sudionici Domovinskog rata, većeg poraza Hrvatska nije mogla doživjeti”, aludira Hebrang na to da su među glavnim govornicima premijer, predsjednik RH i predsjednik Sabora, koji se, uzgred rečeno, međusobno otvoreno ne podnose.

“To su ljudi kojima nije stalo do Hrvatske, koji se nisu uključili u obranu zemlje. Premijer i predsjednik Hrvatsku ugrožavaju svojim svađama. Oni su u Vladi i državi zbog drugih interesa. Tragično je da to ne prepoznaju birači, a još malo će im izborni spavači dati podršku. Hrvatska je zbog njihove svađe na tapeti ismijavanja cijelog svijeta. Nemamo na vrijeme imenovane veleposlanike, čelnika obavještajni zajednice i drugi nam se sprdaju. Kada takva dvojica govore na obljetnici najveće bitke svih bitaka u Hrvatskoj povijesti, to je uvreda za Domovinski rat”, zaključio je.

Komentari