Bivši voditelji u SOA-i: Vučić je opsjednut Hrvatskom, i to patološki

Goran Mehkek/Cropix

Bivši voditelj operacija u SOA-i Ante Letica gostovao je u Novom danu na N1 gdje je komentirao protjerivanje hrvatskog diplomata iz Srbije.

Letica kaže kako je ovo neprijateljski čin Srbije protiv Hrvatske. “Nažalost, ovdje je poruka neprijateljska, jer ako se to radi, radi se u tišini, bez puno buke. Ovo je za Vučića potez za unutrašnje političke prilike gdje pokušava pokazati kako on vodi računa o sigurnosti Srbije”, rekao je.

“Nakon onog debakla u Banjskom na Kosovu, Vučić je rekao da je Srbija izložena pritisku stranih obavještajnih službi, pa i hrvatskom gdje je on najavio neke mjere”, dodao je.

 



Smatra kako je Vučić opsjednut Hrvatskom i to patološki. “Svaki put kad se Srbija nađe u nekoj nezgodnoj poziciji on izvlači neprijatelje u Hrvatskoj i onda se o tome u Srbiji razglaba. Moram naglasiti da je njegov važan suradnik, Vulin, maknut zbog veza s Rusijom, ali i organiziranim kriminalom”, naveo je.

Tvrdi da je Hrvatska dobro reagirala i da ovo pokazuje da Hrvatska u Srbiji nema partnera. “Vučić pokušava pokazati Srbiju kao nekoga tko je glavni u regiji i tko rješava probleme u regiji. I tako želi da se i Hrvatska ponaša prema Srbiji za što nema potrebe jer smo suverena država. Oni se pokušavaju etablirati kao neki šef i svaki put kad se u Srbiji dogodi nekakva nestabilnost odmah se nađu neki vanjski neprijatelji koji ne vole Srbiju, a to su prvo Hrvati, pa onda i Albanci”, rekao je Letica.

Kaže kako nema smisla da se tajnik veleposlanstva bavi obavještajnim radom. “To je možda nekad bilo, ali u ovim novim momentima to više nije moguće”, dodao je.

Navodi kako su zasigurno hrvatski diplomati pod posebnom paskom srpskih obavještajnih službi.

Komentari