Blaženka Divjak: Nakon ove situacije, jutros me nazvao ministar Srđan Rajčević iz Republike Srpske

Goran Mehkek / CROPIX

Ministrica Blaženka Divjak oglasila se o izjavi da se neće u Hrvatskoj neće zapošljavati ljude s diplomama iz Republike Srpske. Na konferenciji za medije je pokazala službeni dopis Republike Srpske u kojem stoji da taj entitet neće provjeravati isprave za koju Hrvatska ne pokaže da postoji opravdana sumnja da je neka diploma krivotvorena.

“To je za nas u potpunosti neprihvatljivo. Niti za 50 nevjerodstojnih isprava u ovom procesu nije postojala neka opravdana sumnja, nego jednostavno naš motiv da vratimo povjerenje u sustav obrazovanja. Naša je namjera kad smo počeli s provjerom bila da očistimo sustav od varalica”, rekla je Divjak.

“Nakon ove situacije, jutros me nazvao ministar Srđan Rajčević iz Republike Srpske i on je obećao da će raditi na tome da dobijemo sve odgovore”, otkrila je ministrica i dodala da zasad nije bilo problema s drugim državama.

“Ovo je jedini primjer koji sada imamo, a da smo imali problem u ovom procesu. Ali mislim da ćemo i to brzo riješiti. Moramo biti otvoreni i štititi sustav”, kazala je Divjak, piše Dnevnik.hr.



Komentari