Bojan Glavašević: Afera INA itekako je oštetila HDZ i Plenkovića

Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX

Saborski zastupnik Bojan Glavašević gostovao je u Studiju uživo N1 televizije u kojem je komentirao političke aktualnosti.

Glavašević je na početku rekao kako svim Vukovarkama i Vukovarcima želi dati podršku da preuzmu stvar u svoje ruke. “Što god oni budu htjeli napraviti da se nešto bolje promjeni za njih, mogu samo podržati!”, kaže Glavašević.

Dodao je da je Slavonija unatoč pozornosti koju dobiva, dio Hrvatske iz kojeg je najviše ljudi otišlo.

“To je potpuno razumljivo”, smatra Glavašević i dodaje kako je to prostor u kojem vlada HDZ. Dodaje kako je moguće da se taj trend okrene. Smatra kako u tom prostoru nedostaje nekih novih sadržaja i dodaje kako sve počinje od lokalne zajednice.



Komentirao je i potrebu da se napravi promjena u Izbornom zakonu.

“Očito je u HDZ-u nastala volja da se i po tom pitanju nešto napravi”, kaže Glavašević i dodaje kako je pitanje je li ta volja nastala tek kad je reagirao predsjednik Ustavnog suda ili prije.

Komentirao je i aferu Ina.

“Iako je Antikorupcijsko vijeće važno, pogotovo ako uzmemo u obzir da ga Andrej Plenković u svom preziru prema parlamentarizmu, nije uspio demontirati, svi zastupnici i zastupnice govore i izvan tog formata. Mislim da je ova afera itekako oštetila HDZ-u i Plenkoviću”, rekao je Glavašević koji napominje da je ona početak kraja Andreja Plenkovića.

Dodaje kako je Plenković uspio hakirati ideju aktualca, a u tom poslu ima podršku i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

 

Komentari