BOZANIĆ: Sa zahvalnošću se spominjemo sviju koji su ugradili svoje živote, zalaganje, blizinu i ljubav za dobro domovine

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U prigodi Dana državnosti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu misu za Domovinu. Na misi su bili premijer Andrej Plenković s minsitrima i predsjednik Sabora Gordan Jandroković s dijelom saborskih zastupnika. Nije bio predsjednik Zoran Milanović koji je lani i preklani isticao da mu današnji datum obilježavanja Dana državnosti nije prihvatljiv.

– Okupljeni smo u Isusovo ime, ovdje smo zajedno s njime i u njemu, povjeravamo mu molitvu za hrvatsku domovinu. U toj je molitvi puno nakana. Počevši od čežnje za Kristovim mirom. Sa zahvalnošću se spominjemo sviju koji su ugradili svoje živote, zalaganje, blizinu i ljubav za dobro domovine, poručio je, među ostalim kardinal Josip Bozanić.

Pozvao je na njegovanje istine, dobrote, međusobnog poštivanja, prijateljstva i ljubavi u odnosima država i naroda, kao i međuljudskim odnosima. Pozvao je i na jačanje obitelji i pomoć u zaštiti svakog života kako bismo pripravili tlo za bolju budućnost pravde i mira.



Komentari