BOZANIĆ UPOZORIO RODITELJE! Pozvao ih da zaštite svoju djecu od nametanja ideoloških sadržaja

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, u svojoj uskrsnoj poruci pozvao je roditelje da zaštite svoju djecu od nametanja ideoloških sadržaja koji mogu štetiti njihovu zdravom razvoju. Kardinal Bozanić je istaknuo da vjerovati u uskrsnuloga Isusa znači vjerovati da je svojom smrću pobijedio našu smrt, da je živ i prisutan u našoj svakidašnjici te da je postao za nas prijelazom u vječni život.

Bozanić poziva da se cijela povijest spasenja čita kao niz prijelaza, od milosti u grijeh te do Božje sućuti i povratka u milost. Svaki je ljudski život sastavljen od prijelaza, od rođenja, kao veoma važnog prijelaza koji odvaja od osobite povezanosti s tijelom majke, pa do drugih važnih prijelaza u životu.

Kardinal je također naglasio da roditelji trebaju zaštiti svoju djecu od nametanja raznih ideoloških sadržaja koji mogu štetiti zdravom razvoju djece, obitelji, ali i društva u cjelini. Pozvao je da se to čini posebno kada država i društvo to ne čine ili čine nedovoljno.

Također je upozorio na gospodarsku i političku krizu te istaknuo da te pojave nisu razlog za obeshrabrenost jer Uskrs unosi svjetlo nasuprot tami i djeluje poput kvasca u prividnom stanju nepokretnosti. Pozvao je sve da razmotre dar i ljepotu bližnjih u kojima se za nas posebice uprisutnjuje Gospodin.



Bozanić je poručio da Uskrs ima smisao trajnog poziva na obraćenje, shvaćeno kao prijelaz iz ljudske krhkosti u život obasjan svjetlom Krista uskrsloga te da Uskrs već preobražava povijest svakog kršćanina i kršćanke, Crkve i svega svijeta.

Komentari