BOŽE PA KAKVI SU TO LJUDI: Najmanje 98 osoba uhićeno u Turskoj zbog pljački ili prevara nakon potresa

Foto: Twitter

Turske snage sigurnosti u subotu su uhitile najmanje 98 osoba zbog navodnih pljački oštećenih zgrada te pljački ili prevara žrtava prošlotjednog razornog potresa, izvijestila je turska državna novinska agencija Anadolija.

Prema sigurnosnim izvorima, koji su željeli ostati anonimni “zbog medijskih ograničenja”, provedena je istraga nad najmanje 42 osumnjičenika u južnoj turskoj pokrajini Hatay zbog tvrdnji o pljačkanju oštećenih zgrada, izvijestila je Anadolija.

Najmanje 40 osumnjičenih je uhićeno, a snage sigurnosti zaplijenile su šest pištolja, tri puške, nakit, bankovne kartice, oko 11.000 dolara i 70.000 turskih lira (oko 3700 eura) u gotovini, izvijestili su državni mediji pozivajući se na izvore.

Dvije druge osobe također su uhićene nakon što su se predstavljale kao humanitarni radnici i navodno pokušale opljačkati šest kamiona hrane za žrtve potresa u pokrajini Hatay, objavila je agencija.



Drugdje u zemlji, deseci drugih osumnjičenika uhićeni su za navodne pljačke i pljačke u područjima pogođenim potresom, javlja Anadolija.

Osumnjičenici su uhićeni u najmanje osam pokrajina uključujući Kahramanmaras, Hatay, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Adana, Gaziantep i Sanliurfa, dodaje se.

 

Komentari